Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αφήστε το παιδί σας να χαρεί τη θάλασσα και την παραλία, με ασφάλεια.

θάλασσα, παιδί, παραλία, καλοκαίρι, παιχνίδια στη θάλασσα, ήλιος, ακτινοβολία, αντιηλιακά, τσούχτρες, ηλιακά εγκάυματα, προστασία του παιδιού από τον ήλιο


Όσες και όσοι έχουμε παιδιά ξέρουμε πόσο τους αρέσει η θάλασσα και η παραλία: το καλοκαίρι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά γι αυτά από τη θάλασσα και την παραλία! Μόνο που συνήθως δεν τα αφήνουμε να χαρούν όσο θα ήθελαν, επειδή φοβόμαστε τους πολλούς κινδύνους που ελοχεύουν σε κάθε παραλία, σε κάθε θάλασσα. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι και αυτά να χαίρονται το πλατσούρισμα στη θάλασσα, το κολύμπι και τα παιχνίδια στην παραλία και εμείς να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Το κλειδί είναι η σωστή ενημέρωση και η συμμετοχή μας στα παιχνίδια των παιδιών.


Κίνδυνος 1: ο ήλιος


Ο όμορφος λαμπερός ήλιος της χώρας μας είναι και πολύ επικίνδυνος. Το ξέρουμε όλοι αυτό αλλά πολύ συχνά το ξεχνάμε. Για τα παιδιά ο ήλιος είναι ακόμη πιο επικίνδυνος, αφού το δερματάκι τους δεν είναι ακόμη επαρκώς προστατευμένο από τους αμυντικούς μηχανισμούς που αναπτύσσει ο οργανισμός με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ο τρόπος προστασίας και προφύλαξης των παιδιών μας από μτον ήλιο είναι απλός: όχι πολύωρη έκθεση στον ήλιο, όχι έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12:00 και 17:00, αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπελάκι και ομπρέλα. Επίσης, συνεχής και επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού με νερό και χυμούς.


Κίνδυνος 2: η θάλασσα


Βέβαια, ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τα παιδιά μας το καλοκαίρι από τους κινδύνους της θάλασσας, είναι να τα στέλνουμε το χειμώνα σε ένα καλό κολυμβητήριο. Ακόμη όμως κι αν δεν το έχουμε κάνει -ή ακόμη κι αν το έχουμε κάνει- τα παιδιά μας θα είναι ασφαλέστατα αν κολυμπάμε δίπλα τους ή λιγάκι παραπέρα, χωρίς να τα χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο από τα μάτια μας. Τόσο απλό.


Κίνδυνος 3: τσούχτρες


Ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών και των μαμάδων! Ένα μικρό θρίλερ - "στα πλοκάμια της τσούχτρας" ή "πως το γέλιο έγινε κλάμα"! Καλά, δεν θα κάνω άλλα αστεία με ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τα άσχημα νέα? Δεν υπάρχει πρόληψη (κάτι σαν τις ταμπλέτες για τα κουνούπια ας πούμε). Τα καλά νέα? Η αντιμετώπιση του τσιμπήματος της τσούχτρας είναι πολύ εύκολη: να έχετε πάντα μαζί σας λίγη αμωνία. Ο πόνος και το είδημα υποχωρούν αμέσως και μετά από λίγο το δελφινάκι σας ούτε που θα θυμάται τη μικρή περιπέτειά του!

1 σχόλιο:

  1. Τα ξανθά παιδάκια κινδυνεύουν περισσότερο από τον ήλιο ή δεν έχει σημασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή