Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καλοκαίρι! It's time for kid's party!

Ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτυ, δε χρειάζεται χρήματα και έξοδα, αλλά μεράκι, φαντασία και σωστή μέθοδο. Τα παιδιά λατρεύουν το καλοκαίρι και τις διακοπές! Ας τα βοηθήσουμε λοιπόν να το χαρούν!

Η πρόσκληση
Η λίστα των καλεσμένων πρέπει να γίνει αρκετά νωρίς και οι προσκλήσεις να δωθούν τουλάχιστον δέκα μέρες πριν από το πάρτυ. Οι προσκλήσεις πρέπει να είναι γραπτές και χρωματιστές. Είτε τυπωμένες στον εκτυπωτή είτε γραμμένες στο χέρι, δεν έχει σημασία, αλλά πρέπει να είναι όμορφες, ώστε να μπορούν να τις κρατήσουν τα παιδάκια για ενθύμιο. Είναι βασικό να υπάρχει γραπτή πρόσκληση, γιατί δίνει μια επισημότητα στο γεγονός και στα παιδιά αρέσουν αυτά.
Φροντίστε να μιλήσετε με τους γονείς των παιδιών που έχετε καλέσει, για να εξασφαλίσετε ότι θα έρθουν: το καμάρι σας θα νιώσει μεγάλη απογοήτευση αν το πάρτυ του δεν έχει κόσμο!


Τα παιχνίδια
Καλοκαιρινό παιδικό πάρτυ σημαίνει φυσικά πολύ παιχνίδι! Σκεφτείτε διάφορα παιχνίδια που θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά και να είναι διασκεδαστικά. Ετοιμάστε τα μαζί με το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε και ένα μασκέ πάρτυ –κι ας μην είναι απόκριες- ένα «πιτζάμα πάρτυ» ή αν έχετε κήπο ή μεγάλη βεράντα, ένα πάρτυ με «μαγιό»! Οι ιδέες είναι ατελείωτες και μοναδικό όριο είναι η φαντασία σας!


Φαγητά και ποτά
Οπωσδήποτε είναι καλύτερα να προετοιμάσετε εσείς τα φαγητά του πάρτυ, αν όμως δεν έχετε το χρόνο ή δεν τα καταφέρνετε στην κουζίνα, υπάρχουν πάρα πολλά κέτερινγκ και δεν κοστίζουν ακριβά. Προτιμήστε μεζεδάκια χωρίς σάλτσες, έτσι θα έχετε λιγότερες καταστροφές! Καναπεδάκια, κομμένα τυριά και αλλαντικά, πιτάκια με διάφορες γεμίσεις, κεφτεδάκια και βραστά ή ψητά λαχανικά, είναι ιδανικά για την περίπτωση. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε και τα γλυκά. Φροντίστε να υπάρχουν κομμένα φρέσκα φρούτα. Αντί για αναψυκτικά, προτιμήστε τους φυσικούς χυμούς.


Μουσική - χορός
Σιγουρευτείτε ότι έχετε την κατάλληλη χορευτική μουσική γι αυτό το πάρτυ. Τα παιδιά λατρεύουν τη μοντέρνα ρυθμική μουσική. Διαλλέξτε την μαζί με το παιδί σας.

Αναμνηστικά
Φροντίστε να υπάρχει ένα μικρό, συμβολικό δωράκι για κάθε καλεσμένο

1 σχόλιο: